kitefood

Mat / drikke

Matservering sommeren 2021. (Juli-September)

Ved vanlig drift serveres både middag og frokost som buffet på Haugastøl. I sommeren 2020 hadde vi ikke frokostservering, og serverte en enklere middag.

For sommeren 2021 går vi tilbake til buffet til middag, men med et enda sterkere fokus på renhold og avstand.

For å forhindre matsvinn må alle måltider (utenom steinovnsbakt pizza) forhåndsbestilles minimum to dager før ankomst til Haugastøl. Grunnet mindre kapasitet i restauranten anbefaler vi å bestille plass til middag i god tid. (hvis vi er fullbooket i restauranten vil man måtte lage egen mat i leiligheten, eller kjøpe steinovnsbakt pizza til å spise i leiligheten.)

For detaljert informasjon se under.

Hva blir de konkrete endringene?

Frokost:

BrodMange hoteller serverer frokost ferdig pakket i en pose som leveres på rommet, eller lagt opp på en tallerken til hver gjest. Dette begrenser i våre øyne utvalget til gjesten kraftig, og matsvinnet blir høyt. Vi har utelukkende aktive gjester som har behov/ønsker en solid frokost og mulighet for å smøre matpakke. Dette er utrolig vanskelig å håndtere på en god måte med ferdigsmurte alternativer uten et enormt matsvinn. (som igjen øker prisen til deg som gjest)

Vi har gått mange runder for å se hvordan vi kan løse frokostbuffet på en trygg og god måte samtidig som vi leverer ett godt produkt. I våre øyne er det desverre ikke mulig å få til på en hensiktsmessig måte. Erfaringsmessig spiser alle våre gjester frokost mellom 08.00-09.00 for å ha tilstrekkelig avstand og muliggjøre godt renhold trenger vi 3-4 timer med frokostservering for å gjennomføre det på en smittevernsmessig god måte. Det gjør av vi måtte tildelt gjester frokosttider som de (sannsynligvis) ikke ønsker, da alle våre gjester skal ut på å kite med en gang forholdene er gode. (tvungen frokosttid kl 06.00 eller kl 10.00 vil for de fleste av våre gjester være uaktuelt)

Vi fikk utelukkende gode tilbakemeldinger fra gjestene sommeren 2020 og vinteren 2021 der gjestene selv sto for egen frokost i leilighetene. Alle våre boenheter har fullt utstyrt kjøkken, så det er lett å lage det man selv ønsker. Valgfriheten blir større, og prisen lavere for gjesten. Vi legger derfor opp til at vi i sommeren 2021 ikke kommer til å servere frokost i restauranten.

Vi bygger videre på vår satsing på ferske bakevarer hver morgen i kaffebaren, og utvider tilbudet i vår nye frokostbutikk som inneholder et utvalg av blant annet (lokale) oster, kjøttpålegg, hjemmelagde syltetøy og drikke. Kaffemaskinen er på fra tidlig morgen, så en Cappuccino med kaffebønner fra Tim Wendelboe er også mulig!

Det er selvfølgelig mulig å kjøpe all mat med seg på vei til Haugastøl for å lage det i leiligheten.

Middag:

Fra 3. Juli - 12. September (+ 17 og 18 September) serverer som vanlig to retters middag med et stort utvalg av salater, grønnsaker og med enten kjøtt eller fisk.

Av smittevern hensyn begrenser vi antall gjester som kan spise middag til 50% av normal kapasitet. (hvis det blir færre restriksjoner mot sommeren, øker vi antall tilgjengelige plasser til middag) Så om du ønsker middag servert anbefaler vi å forhåndsbestille dette. (senest 2 dager før, men vi gjerne med en gang så du er sikret plass) Det er også mulighet til å hente maten i restauranten men å spise den i egen leilighet. Alle leiligheter har egen sittegruppe til å spise i leiligheten.

Fra 1. Juli har vi serverer vi også steinovnsbakt pizza hver dag fra 14.00-20.00 (må ikke forhåndsbestilles).

Har du allergener vi må ta hensyn til, gi beskjed i forkant.

Kan jeg lage egen mat?

JA! Alle leiligheter har fullt utstyrt kjøkken, så du kan kjøpe med deg alt du trenger å lage egne måltider for ankomst til Haugastøl. Vær obs at nærmeste dagligvare butikk er på Ustaoset 13km unna.

Skulle det være flere spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt.

Takk for at du som gjest hjelper oss med å holde alle friske og trygge.