Snø Rallarvegen

Rallarvegen Report

Oppdatert 14. Juni 2021

Etter rekordvarmt vær er det rekordlite snø, og mye av veien kan sykles allerede. Høyfjellstrekningen har fortsatt for mye snø til at vi anbefaler å sykle, men resten er farbar nå. (se detaljert beskrivelse lenger ned).

Vi regner med at hele veien vil være farbar i begynnelsen av Juli. Sykkeltogene begynner å gå 5. Juli, så logistikken er utfordrende før det. (for annet enn dagsturer fra Haugastøl, eller Flåm).

Se under for mer informasjon om de ulike strekningene.

rallarrapp3Grønndalen 4. Juni 2021.rallarrapport1Hallingskeid 20. Mai 2021

Foreløbig status på de ulike strekningene av Rallarvegen:

Haugastøl-Finse:

Hele veien er brøytet til Finse nå. Det er noen partier som er våte etter brøytingen, men vi regner med at det er tørt/fint sykkelvei om ca 4-5 dager.

Finse-Hallingskeid:

Smeltet masse, men fortsatt mye snødekket vei. Men vi tror det vil være farbart i begynnelsen av Juli.

Hallingskeid-Vatnahalsen:

Helt bar vei, og mulig å sykle. Vær obs på at det er utvasket vei flere steder, så hold tempoet nede. Sykkeltoget begynner å gå 5. Juli. Frem til det er det få muligheter for å få med sykler på toget til Hallingskeid.

Vatnahalsen/Myrdal-Flåm

Helt bar, og fine forhold for sykling. Som alltid er det bratt og utvasket vei i Myrdalssvingene så vi anbefaler å gå her. De siste 14km er det mulighet for å kjøre bil, så vær obs på at du kommer til å møte biler. Hold farten lav, og hold høyre side.


Kart Rallarvegen

Annen informasjon:

Vi oppdater rapporten oftere når sesongen nærmer seg.

Vår sykkelutleie i Flåm åpner i helgene i Juni, og daglig fra 25. Juni. Sykkelutleien på Haugastøl har åpent daglig fra 1. Juli. (men sykler kan bookes tidligere etter avtale). På Finse åpner vi 6. Juli.

Vi oppfordrer sterkt til å ta hensyn på sykkelturen. Du sykler gjennom et vernet område med et rikt dyreliv og kulturminner. Alt du tar med deg på turen, skal du også ta med tilbake. Ønsker du å telte underveis ta hensyn til naturen, dyreliv og hytter.

Rallarvegen er i stor grad usikret, og det er til tider høyt ned. Hold tempoet nede, og vær observant. Bruk tid, og få med deg alt underveis.